top of page

TELEGRAFVÄGEN 40, NACKA

LGH 02 - SÅLD!

RUM
STORLEK

VÅNING

2
52 kvm (varav 7 kvm biarea)

1

Välkommen till en fantastisk 2:a med sjöutsikt och härlig vattenkontakt!  Lägenheten präglas av ljus och rymd genom stora fönsterpartier med mer eller mindre sjöutsikt. Genomgående hög standard och bra förvaringsmöjligheter. Kök och vardagsrum i öppen planlösning, från vardagsrummet nås den franska-balkongen som har utsikt mot småbåtshamnen. Samtliga vitvaror i bostaden från Electrolux. Som boende i föreningen har du tillgång till övernattningslägenhet, bastu som lägenhet ligger nära, gemensam takterrass mot Stockholmsinlopp och träningslokal. Alla lägenheter har ett externt förråd. Garage finns i huset. Vill man ta sig in till stan eller till Vaxholm, tar du pendelbåten linje 83 direkt från Kajen, även buss 416 till Orminge C finns i området. Dessutom har Telegrafberget vunnit utmärkelsen NBO Housing Award 2022 - The Best Living Environment In the Nordic Countries i Sverige.

 

(filmning av lgh 72) inredning och planlösning kan variera

OBS Många av bilderna är från andra lägenheter i projektet, inredning ser likadan ut men exakt planlösning varierar.


Hall:

Välkomnande hall med garderob och högskåp. Klinkergolv/ ljus ekmelamin.

 

Badrum:

Golv i hållbar granitkeramik i varmgrå kalkstensimitation kombineras med väggar med stora mattvita kakelplattor i vertikal sättning. Badrummet är utrustat med Dusch, WC, handfat med kommod, tvättmaskin och torktumlare (Electrolux) samt komfortgolvvärme.

 

Kök:

Ballingslöv-kök med luckor i pärlgrått och golv i ljus ekmelamin.

Köket är utrustat med vitvaror från Electrolux, Spishäll, Kyl/frys, diskmaskin och Mikro.

 

Vardagsrum:

Vardagsrum i öppen planlösning mot kök, ljusa väggar och golv i ljus ekmelamin. Fransk balkong.

 

Sovrum:
Ljusa väggar och golv i ljus ekmelamin. Tre garderoberer och linneskåp.


BRF KAJEN 

Bostadsrättsföreningen Kajen kommer att bestå av 116 lägenheter. Föreningen ligger på Telegrafberget i Nacka, omgärdat av skog och vatten. Kajen består av tre hus sammanbundna i två plan med garage, förråd och gemensamhetslokaler. Husen trappas upp från fyra till nio våningar och varje våning rymmer mellan tre och fyra lägenheter. Lägenheterna varierar mellan ett och fem rum och kök. De flesta lägenheter har balkong och/eller terrass. De flesta balkongerna mot vattnet är inglasade. Terrasserna får trätrall. Vissa av lägenheterna på plan ett har uteplats mot gård. Takhöjden är cirka 2,6 meter med undantag för undertak för installationer.

 

Lägenhetsfördelning Antal Storlek Yta

1 st 1 rok ca 55 kvm

50st 2 rok ca 49-68 kvm

31st 3 rok ca 72,5-102 kvm

30st 4 rok ca 106-109,5 kvm

4st 5 rok ca 120-125,5 kvm

Parkering

Under husen finns ett garage i två plan med 100 parkeringsplatser. Boende tar sig till garageplanen via hiss från respektive trapphus. Boende i trapphus fem och sex tar sig till garaget genom en invändig passage. Det kommer också finnas 16 p-platser tillhörande Kajen utomhus på kajen.

 

Båtplatser

Det planeras en hamn med cirka 35 småbåtsplatser innanför piren, nere vid vattnet. Marinan kommer att ägas och drivas av en extern operatör. I dagsläget är det inte klart vem det blir. Mer information kring det och hur man tecknar hyresavtal för båtplats presenteras senare.

 

Förråd

Varje lägenhet har ett förråd, ungefärlig storlek framgår av lägenhetsritningen.

 

Gemensamma utrymmen

I anslutning till var och en av husens entréer finns barnvagns-och rullstolsrum. Cykelrum finns invändigt i hus två och tre samt utvändigt. Med tillträde från gatan ligger en gemensam grovtvättstuga i hus två, som bokas från den digitala informationstavlan i respektive trapphus. Utöver detta har föreningen, tillsammans med grannföreningarna, en föreningslokal, ett relax-rum med bastu och dusch samt en träningslokal. Dessa ligger på entréplan. I hus tre, plan sju, delar även föreningarna på en gemensam takterrass. Dessa utrymmen kommer att ingå i en gemensamhetsanläggning. I grannföreningen Fyrhusen finns också en övernattningslägenhet som kan nyttjas av de boende i Kajen

MAGISK UTSIKT
Tänk dig att vakna upp en solig morgon och se båtarna glida förbi på vattnet nedanför din lägenhet. Att gå ner i morgonrock till kajen och börja dagen med ett härligt morgondopp eller att ta lunchen på balkongen med utsikt över Stockholms inlopp och till ljudet av vågornas kluckande. För dig som köper en bostad i brf Kajen blir detta en del av vardagen. Stora fönster ger varje lägenhet bästa möjliga utsikt. När man arbetat med bostädernas planlösning har Telegrafbergets magnifika utblick över Stockholms inlopp och ut mot skärgården varit högsta prioritet.

HISTORIEN INSPIRERAR
Under nästan hundra år har Telegrafberget dominerats av industrier och nere vid vattnet kommer de gamla fabriksbyggnaderna i rött tegel att stå kvar och fyllas med verksamhet till glädje för både besökare och boende.

Inspirationen till Kajens djärva arkitektoniska form har hämtats från såväl Telegrafbergets spännande historia som den hisnande panoramavyn över Halvkakssundet. Här skapar klassiska material som tegel, cederpanel och glas en vacker byggnad. Fasaderna mot vattnet och gavlarna får ett mörkt tegel, entréerna och kungsvåningarna varmt ädelträ. Balkongräcken i sträckmetall ger huset ett estetiskt behagligt uttryck. Många balkonger glasas in med vindskyddade skjutpartier.

Välkommen till nyproduktion i Nacka och en ny härlig bostadsrätt vid vattnet i brf Kajen!

bottom of page